SSS.
sana yardım etmek için buradayım.
Psikoterapi nedir?
Psikoterapi, alanında gerekli eğitimleri tamamlamış bir uzman eşliğinde güvene dayalı, konuşularak birebir yapılan, kişinin kendini tanıdığı bir yolculuktur.
Psikoterapi, kişide zorlandığı konular üzerinden düşünce ve davranışlarında farkındalık yaratarak içgörü kazandırmayı amaçlar.
Psikoterapi ile ilgili yaygın düşünceler; sadece pozitif duyguların konuşulduğu, sadece iyi hissettirmeyi amaçlayan bir süreç değildir. Bilinenin aksine terapide kişinin negatif duyguları da konuşulmaktadır. Negatif duygular konuşularak kişinin kendini daha iyi tanımasına yardımcı olmaktadır.
Psikoterapi seanslarının sıklığı ve süresi ne kadar olmalıdır?
Psikoterapi seanslarının ne sıklıkla yapılacağını terapist ve danışan birlikte belirlemektedirler. Seanslar 50 dakika sürmekte ve haftada bir yapılmaktadır. Sürecin ne kadar devam edeceği ise danışanın getirdiği konuya göre değişkenlik göstermektedir.
Terapiye düzenli gelmenin yararı nedir?
Terapi süreci terapist ile danışan arasındaki birebir ilişki ile ilerlemektedir. Terapiye düzenli devam etmek danışanın gelişim sürecinin bütünlüğü için çok önemlidir. düzenli ilerleyen bir terapide terapist, danışanının süreçlerini daha iyi takip edebilir.
Psikoloğa ne zaman gitmeliyim?
Psikoloğa gitmek için illa bir rahatsızlık duymak ya da baş edilemeyen bir durumla karşı karşıya kalınca gidilmesi dışında, hayatınızda sizi olumsuz etkileyen problemleriniz varsa ve işlerinizi etkiliyorsa, ilişkilerle ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız, her zamankinden daha farklı hissediyorsanız, baş edemediğiniz durumların her birinde ve daha birçok konuda terapiye baş vurabilirsiniz. Terapi için illa olması gerekenler yoktur. Kişiler her zaman, istedikleri konuda terapi desteği alabilirler.
Psikolog ve Psikiyatrist farkları nelerdir?
Psikiyatrist ve psikolog arasındaki farklardan biri aldıkları eğitimlerdir. Psikiyatristler tıp eğitimi aldıktan sonra psikiyatri üzerine uzmanlaşırlar. Psikologlar ise dört yıllık psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans yaparak uzmanlaşırlar.
Bir diğer fark ise psikiyatristler ilaç yazabilirler fakat psikologlar ilaçla tedavi uygulamazlar, konuşarak terapi yapabilirler.
başka sorunuz var mı?
Danışmak istediğiniz konularda her zaman aşağıdaki iletişim formundan irtibat kurabilirsiniz.